Itsensä löytänyt huipputyyppi

Minulla on aina ollut kova tarve todistaa osaamistani, hyvyyttäni, ahkeruuttani ja lahjakkuuttani.

”Minulla on aina ollut kova tarve todistaa osaamistani, hyvyyttäni, ahkeruuttani ja lahjakkuuttani. Piirre on ristiriitainen, sillä se on vienyt eteenpäin ja nostanut vaikeista tilanteista, mutta saanut myös kokemaan jatkuvaa tyytymättömyyttä.

Urani alkoi 17 vuotta sitten harjoittelijana kasvavassa yrityksessä. Todistamisen tarve vei minut firmassa toimitusjohtajaksi asti. Kadotin matkalla itseni ja koin olevani jumissa. Lukuisat päihteet tulivat osaksi arkeani ja ylläpitääkseni elämäntyyliäni oli tienattava enemmän. Tilanne söi itseni lisäksi myös silloista parisuhdettani. En kyennyt olemaan läheisilleni rehellinen, enkä kyennyt pysähtymään. Kaikkihan oli periaatteessa hyvin. Moni ympärilläni varmasti huomasi, että totuus oli toinen.

Tiedostin tarvitsevani muutosta, ja se tarkoitti luopumista silloisesta urastani. Pohdin lähtöä vuoden ajan päivittäin ja kirjoitin varmasti 50 irtisanoutumiskirjettä. Pelkäsin, mitä taloudelleni tapahtuisi ja että työni toimitusjohtajana sekä muutoksentekijänä jäisi kesken, pettäisin kollegani, organisaationi kansainvälisen pomoni ja perheeni. Se piti minut kiinni työssä, vaikka voin äärimmäisen huonosti.

Kun kysyin itseltäni kuinka hyvä versio olen itsestäni, vastaus oli tylysti, että vain 20%. Irtisanouduin ja alkoi uuden elämäni ensimmäinen vaihe; makasin 3 kuukautta ahdistuneena sängyn pohjalla. Tilannetta pahensi ero parisuhteestani. Koetin terapiaa, mutten ollut tarpeeksi avoin.

Romahdin ja sain paniikkikohtauksen, en tiennyt mitä tehdä. Soitin ystävän suosituksesta HouseOf Therapy:yn. Ensimmäistä kertaa koskaan antauduin täysin. Tiesin, etten pärjää enää yksin. Aloin ottaa apua vastaan. Se oli pelottavaa, mutta samalla rauhoittavaa.

Siitä lähtien olen ollut tiellä, jossa työstän itseäni. Pyrin oppimaan pois suorituskeskeisestä ajattelustani. Koetan kuunnella itseäni ja ennen kaikkea tunnistamaan toistamiani haitallisia kaavoja. Työ on jatkuvaa ja vaikeaa, mutta ajoin jopa kivaa ja inspiroivaa. Olen jättänyt tuhoisia tapoja taakseni ja saanut hyvää tilalle. Olen oivaltanut, että mitä enemmän annan itselleni, sitä enemmän voin antaa ympärillä oleville ihmisille ja yhteiskunnalle.”

Oletko valmis muutokseen?

Terapiatili-rahoituksella

saat joustavasti jopa 12 kk korotonta maksuaikaa muutoksellesi! Meillä voit maksaa myös laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. ​